maanantaina, huhtikuuta 18, 2005

enteitä

Näen yhä enemmän enteellisiä unia.

Viime yönä melkein pääsin selväuneen, mutta heräsin sitten kuitenkin. Olin avaamassa lukittua ovea ajatuksen voimalla, tajusin että lapsi tönii selkääni ja havahduin siihen. Jäi vaivaamaan, mitä sen oven takana olisi ollut.

Mutta niistä enteistä. Eropäätöstä edeltäneenä yönä näin unta, että vihkisormuksestani oli irronnut kolme sinisafiiria. Toissayönä näin eräänlaisen näyn, joka kävi toteen eilen päivällä. Kaikkein kummallisin tapaus kuitenkin on tämä:

*****

Lähetetty: 26.06.2004 15:20

Kuluneella viikolla näin aamulla torkkuessani unta että yksi tuttu varasti jostain keltaisen polkupyörän ja halusi vaihtaa sen minun pyörääni vähäksi aikaa. Ajelin sillä keltaisella pyörällä kotia kohti miettien pienessä paniikissa että mihin ihmeeseen sen pyörän jättäisin kun siinä ei ollut lukkoa.

Herättyäni isäni tuli käymään luonani. Hän kertoi saaneensa uuden polkupyörän entisen, hajonneen tilalle. Uusi pyörä oli väriltään keltainen. Hän ei kuitenkaan ollut viitsinyt tulla sillä vielä sinä päivänä keskustaan, koska pyörässä ei ollut lukkoa. Itse asiassa hän oli juuri menossa ostamaan siihen lukkoa.

Minusta tämä oli aika käsittämätön sattuma. En muista että ikinä uneksisin polkupyöristä, en ainakaan keltaisista..

*****

Ikään kuin tuossa ei olisi sattumaa riittävästi, toissa viikolla sattui jotain omituista. Kävelin asemalta kotiin päin, ja näin kadulla samanlaisen keltaisen jopon kuin tuossa viimekesäisessä unessani. Uni tuli heti mieleeni, varsinkin kun pyörä oli täsmälleen samassa kohdassa, johon olin sen unessa yrittänyt pysäköidä. Kävellessäni sen ohi satuin vilkaisemaan oikealle puolelleni, ja siellä oli toinen keltainen pyörä täsmälleen samassa kohdassa katua, toisella puolella vain.

Tuli hassu olo. En usko enneuniin oikeasti.

1 kommentti:

neiti minkkinen kirjoitti...

Pakko nyt vielä kommentoida, etten tietenkään tajunnut katsoa olivatko ne pyörät lukossa. Jospa ne vain odottivat mua siinä. Minne olisinkaan sillä unipyörälläni ajanut?